Jordán má jasno, další dva roky bude pokračovat v Chabarovsku

Foto: hcamur.ru

2. května 2021, 17:14

Ondřej Mach

Během uzávěrky přestupů se spekulovalo o jeho přesunu do Pardubic, Michal Jordán ale zůstává v Rusku. Třicetiletý obránce podepsal novou dvouletou smlouvu s ruským Chabarovskem.

Amur zprávu o setrvání kapitána týmu zveřejnil na webových stránkách klubu. Nový kontrakt Jordána udrží na Dálném východě do konce dubna 2023. 

Rodák ze Zlína se aktuálně s národním týmem připravuje na mistrovství světa v Lotyšsku. Na jednom z kempů se vyjádřil také k zájmu extraligových Pardubic. 

„Myslím si, že to vůbec blízko nebylo. Já jsem byl rozhodnutý zůstat v KHL. Ani jsem nad tím nějak nepřemýšlel, že bych se vrátil na play off do Česka,“ prozradil na začátku dubna. 

„Já jsem byl rozhodnutý zůstat v KHL.“

Teď už má Jordán o své budoucnosti jasno. Na následující dvě sezony se upsal Chabarovsku, kde působil poslední čtyři roky. Do této chvíle za tým odehrál 194 zápasů, vstřelil 20 gólů a přidal 42 asistencí. 

Před minulým ročníkem se dokonce stal kapitánem Amuru. Za důvěru se odvděčil vůbec nejlepším rokem, co se osobních statistik týče. Výsledkem bylo devět branek a jedenáct nahrávek během 40 utkání. 

Tento výkon z něj udělal nejproduktivnějšího zadáka Chabarovsku. Stejně jako v předchozích dvou letech se ale Jordán s týmem do vyřazovacích bojů nepodíval. 

Odchovanec zlínského hokeje odešel už v brzkém věku do zámoří, kde tři roky hrál juniorskou OHL. V roce 2008 si ho ve čtvrtém kole draftu zamluvili zástupci Caroliny. 

Za Hurricanes nakonec v nejslavnější hokejové soutěži naskočil do 79 duelů. Do Evropy se vrátil v roce 2016, když krátce oblékl dres Kazaně. 

Jeho další kroky už vedly do Chabarovsku. 

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz