Kladno propadalo, pak šokovalo obratem: Věřili jsme až do konce. Za co se Kubík omlouval?

Adam Kubík. | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

5. listopadu 2022, 9:45

Tereza Žáková

Kladenští hokejisté s Vervou prohrávali ještě v 57. minutě o dva góly, přesto utkání zvládli dotáhnout do vítězného konce. Velký podíl na tom měl především Adam Kubík, který svým gólem nejprve snížil na rozdíl jediné branky a v prodloužení si pak připsal asistenci u rozhodující trefy Tomáše Plekance.

Rytíři měli po úterním divokém zápase s Mountfieldem co napravovat. Dlouho však nic nenasvědčovalo tomu, že se jim to povede.

„Dvě třetiny jsme totálně propadali, Litvínov byl jasně lepší. Kdyby to bylo 0:4 nebo 0:5 po dvou třetinách, tak by se nikdo nemohl moc divit,“ říkal upřímně po konci utkání kladenský asistent trenéra Miroslav Mach pro klubové stránky.

Kladno ale v těžkých chvílích zase podržel brankář Bow a Středočeši se v závěru utkání vzchopili k obratu. „Věděli jsme, že musíme odčinit minulý zápas s Hradcem,“ byl si vědom Adam Kubík, který snižoval při power play na 1:2.

„Dvě třetiny jsme totálně propadali, Litvínov byl jasně lepší.“

Šéf domácí střídačky Otakar Vejvoda pak odvolal Bowa znovu a opět úspěšně. Čtyřicet osm vteřin před koncem dokázal litvínovského Denise Godlu překonat Ladislav Zikmund.

„U obou gólů jsme měli před bránou hráče, jejich gólman nic neviděl a padlo to tam. Konečně tam byl důraz a konečně jsme ukázali, že bojujeme,“ těšilo Kubíka.

Ten se pak následně v prodloužení podílel i na vítězné akci. „Už předtím jsem tam měl nějakou šanci,  akorát jsem trošku špatně vystřelil. Pak jsme ale získali puk, já jsem to tam nějak prohodil na Cíbu, ten našel nádherně Plekyho do prázdné branky,“ pochvaloval si člen první formace, jenž se v předchozím zápase po delší pauze vrátil do sestavy Rytířů.

„Jsme tady všichni od jednoho cíle, a to je být co nejvýš v tabulce. Chceme atakovat příčky play off.“

„Jsem zpátky a jsem připravený rvát se za Kladno. Jsme tady všichni od jednoho cíle, a to je být co nejvýš v tabulce. Chceme atakovat příčky play off. Takže jsem rád, že nás fanoušci přišli podpořit a že podpora je vidět i na venkovních zápasech,“ děkoval kladenským příznivcům.

„Ještě bych se chtěl za celý tým omluvit za předvedený výkon v Hradci, protože to od nás fakt nebylo dobrý. Myslím ale, že jsme to dneska nějak odčinili. Věřili jsme až do konce. Nějak to tam padlo, takže jsme rádi za dva důležitý body a snad budeme pokračovat v těchto výkonech, především v těch z posledních třech minut i v dalším zápasu,“ přeje si Kubík.

Tomáš Plekanec slaví vítězný gól do sítě Litvínova.

Tomáš Plekanec slaví vítězný gól do sítě Litvínova. | Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz