Konec nadějí. Hertl na domácí MS nepřijede

Tomáš Hertl | Foto: X Vegas Golden Knights

Zázrak se nekoná, útočník Tomáš Hertl národní tým na domácím mistrovství světa neposílí. Vegas ho podle očekávání na šampionát neuvolní kvůli jeho předešlým zdravotním problémům.

„K mužstvu se bohužel nepřipojí," potvrdil ještě před zahájením úterního tréninku generální manažer české reprezentace Petr Nedvěd.

„Měl zájem přijet, byli jsme domluvení. Ale... Klub nám to neumožnil," popisuje Nedvěd. „Do určité míry v tom sehrál roli jeho zdravotní stav. Odehrál sice play off, dostával velkou porci času kolem dvaceti minut, jeho koleno ale není stoprocentní."

S Hertlem přitom národní tým ještě před dvěma měsíci napevno počítal – bylo jasné, že San Jose do play off nepostoupí. Vše změnil last-minute trejd ke Golden Knights. „Tomáš je pro Vegas investicí na dalších šest let. Já to tedy tak nějak tušil, že k tomu dojde a že se k tomu klub postaví záporně," přiznává Nedvěd.

„Odehrál sice play off, dostával velkou porci času kolem dvaceti minut, jeho koleno ale není stoprocentní."

Hertl letos vinou zdravotních problémů stihl v základní části NHL jenom 54 utkání, v nichž získal 38 bodů. Šlo o čtvrtého nejproduktivnějšího českého útočníka v nejslavnější lize světa. „Pro nás je to obrovská ztráta, na Tomáše jsme se těšili. Bohužel to ale musíme respektovat," ví Nedvěd.

Na české soupisce před domácím šampionátem tak zůstává osm posil z NHL: trio brankářů, dále obránci Radko Gudas s Janem Ruttou a útočníci Dominik Kubalík, Ondřej Palát a David Kämpf.

Nominace národního týmu na MS v Praze a Ostravě

Brankáři: 
Lukáš Dostál (Anaheim Ducks, NHL), Petr Mrázek (Chicago Blackhawks, NHL), Karel Vejmelka (Arizona Coyotes, NHL).

Obránci: 
Michal Kempný (HC Sparta Praha), Radko Gudas (Anaheim Ducks, NHL), Jan Rutta (San Jose Sharks, NHL), Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec), Libor Hájek (HC Dynamo Pardubice), Jan Ščotka (HC Kometa Brno), Jakub Krejčík (HC Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild, AHL)

Útočníci: 
Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Radan Lenc (HV71, SWE), Matěj Stránský (HC Davos, SWI), Michal Kovařčík (Mikkelin Jukurit, FIN), David Kämpf (Toronto Maple Leafs, NHL), Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SWI), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Jáchym Kondelík (Banes Motor České Budějovice),  Ondřej Kaše (HC VERVA Litvínov), Dominik Kubalík (Ottawa Senators, NHL), Ondřej Palát, (New Jersey Devils, NHL), Lukáš Sedlák (HC Dynamo Pardubice), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), Pavel Kousal (HC Sparta Praha).

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl | Foto: nhl.com

Program národního týmu na MS v Praze a Ostravě

Pátek 10. května:
20:20 Česko – Finsko

Sobota 11. května:
20:20 Norsko – Česko

Pondělí 13. května:
20:20 Švýcarsko – Česko

Středa 15. května:
16:20 Česko – Dánsko

Pátek 17. května:
20:20 Česko – Rakousko

Sobota 18. května:
20:20 Česko – Velká Británie

Úterý 21. května:
16:20 Kanada – Česko

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz