Nepovedená generálka na MSJ. Češi dostali čtyři góly od Finů

Foto: ceskyhokej.cz

Čeští hokejisté v posledním přípravném utkání před úterním startem juniorského mistrovství světa nestačili na Finsko. Ve švédském Halmstadu prohráli 1:4, jedinou branku obstaral Robin Sapoušek.

Úřadující vicemistři tedy pokračují v nepřesvědčivých výkonech z přípravy. Připomeňme, že v listopadu dvacítka vyhořela na domácím turnaji v Chomutově, kde prohrála všechny čtyři zápasy.

Těsně před šampionátem, po přesunu do Švédska, letošního dějiště mistrovství světa, měla v úterý namále proti Lotyšům (vyhrála těsně 3:4) a o dva dny později nestačila na Finsko. Doplatila na svou nedisciplinovanost, tři ze čtyř branek inkasovala v oslabení.

Ale...

Češi nastoupili ještě bez své největší hvězdy Jiřího Kulicha, který svým dominantním stylem hokeje dokáže změnit tvář celého mužstva.

A zadruhé připomeňme, že rozpačitou přípravu prožil národní tým i loni v Halifaxu – v generálce tehdy vybouchl se Švýcary, následně si ale došel pro stříbrnou medaili.

FINSKO – ČESKO 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Kärki (Helenius, Kaskimäki), 15. Kumpulainen (Männistö, Salin), 40. Nyman (Halttunen, Hämeenaho), 49. Hemming (Kulonummi, Keskinen) – 25. Sapoušek (Melovský).
Rozhodčí: Folkstrand, Harnebring – Naperotti, Jonsson.
Vyloučení: 4:7.
Využití: 3:0.
Střely na branku: 24:15 (10:4, 10:5, 4:6).
Diváci: 335.
Finsko: Kokko – Kulonummi, Pulkkinen, Salin, Pieniemi, J. Väisänen, Kärki, Kangas, V. Väisänen – Hämeenaho, Helenius, Naukkarinen – Halttunen, Lassila, Kaskimäki – Nyman, Keskinen, Koskipirtti – Hemming, Kumpulainen, Männistö. Trenér: Mikkola.
Česko: Hrabal – Hamara, Cibulka, Alscher, Galvas, Port, Čech, Kočí – Bareš, Šapovaliv, Šalé – Becher, Melovský, Rymon – Štancl, Sapoušek, Slavíček – Židlický, Přibyl, Maštalířský. Trenér: Augusta.

Další program přípravy na MSJ

Pátek 22. prosince:
15:00 Kanada – Švýcarsko (Ängelholm)
19:00 Německo – Slovensko (Mölndal)

Sobota 23. prosince:
18:00 Kanada – USA (Kungsbacka)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz