Před brankou soupeře to vždycky bolí, ale je to moje práce, uvědomuje si útočník Pavel Kašpařík

15. dubna 2013, 12:14

Jan Vacek

Nepatří mezi ofenzivní hvězdy, od kterých se čekají góly a pohledné akce. Útočník Pavel Kašpařík (na snímku) zůstává ve stínu Martina Straky, Jana Kováře či Tomáše Vlasáka, pro plzeňský tým je přesto obrovsky důležitý. Zkušený centr odvádí neocenitelnou práci v defenzivě, v nedělním čtvrtém finálovém duelu měl navíc obrovský podíl na dvou brankách svého týmu. "Nepřeceňoval bych to, snažím se jen dělat svou práci," vykládal skromně.

Plzeň nebyla před nedělní domácí odvetou v dobré pozici, sobotní zápas totiž ztratila 0:3, v sérii tak laborovala nad propastí. "Ten sobotní duel byl z naší strany hodně nepovedený. Věděli jsme, že tudy cesta k úspěchu nepovede. Bylo třeba změnit a především zlepšit úplně všechno," vykládal zkušený centr, jenž na západ Čech zamířil v průběhu sezony z českobudějovického Mountfieldu.

Svěřenci trenéra Milana Razýma proto byli pod velkým tlakem. Pokud nechtěli v sérii prohrávat už 1:3 na zápasy, potřebovali nutně zabrat. "Nezbývalo nám nic jiného, než vyhrát. Nedá se říct, že bychom cítili nějaký velký tlak. Nemuseli jsme se o tom moc bavit, každému bylo jasné, o co hrajeme. A taky, že se musíme zlepšit," prohodil Kašpařík.

Na ledě bylo na první pohled patrné, že má Plzeň mnohem větší touhu po úspěchu. Hráči po ledě létali, zcela pryč byla malátnost ze sobotního odpoledního duelu. "Chtěli jsme utkání zvládnout i díky fantastickým divákům, kteří nás znovu hnali dopředu. V sobotu se nám nic nedařilo, nepadalo to do branky. Nyní se to zase otočilo," oddechl si čtyřiatřicetiletý centr.

Právě on byl jednou z klíčových postav Západočechů v nedělní bitvě. Kašpařík znovu odvedl velké penzum práce v defenzivě, hned několikrát pak perfektně clonil před brankou zlínskému brankáři Jakubu Sedláčkovi. Domácí z toho vytěžili dvě branky. Nejprve se prosadil obránce Jeřábek, po něm i střelec Vlasák. "To je moje práce a způsob, jak pomoci týmu," vysvětlil Kašpařík.

Zatímco v sobotu hráčům Plzně důraz kolem branky soupeře chyběl, v neděli tuto činnost viditelně zlepšili. Především díky Pavlu Kašpaříkovi. "Takový je můj způsob hokeje. Od toho jsem v týmu, takže bych to tolik nepřeceňoval," hlásil skromně sympatický útočník, který si v sedmnácti zápasech letošního play off připsal dva body za gól a asistenci.

Před Sedláčkovo bránou svedl Kašpařík mnoho tvrdých soubojů, obráncům Zlína se přítomnost plzeňského útočníka rozhodně nelíbila. "Před bránou to bolí, ale když se vyhraje, jsou ty pocity hned jiné. V dalším utkání půjdu před branku soupeře pochopitelně znovu," usmál se rozhodně někdejší hráč Sparty či Liberce, který však nastupoval rovněž za Zlín.

Na oba celky nyní čeká důležitý pátý zápas. Jeho vítěz se výrazně přiblíží vysněné trofeji. "Těžko už se budeme něčím překvapovat. Oběma mančaftům chybí k titulu dvě výhry, ty dosavadní zápasy něco naznačily. Pořád je to hodně vyrovnané. Oni budou doma, jsou navíc vítězem základní části. Tak uvidíme, jak se s tím poperou," uzavřel Pavel Kašpařík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz