První trefou vyloupil Kladno. Spadlo to ze mě, těší Dvořáčka. Ale lépe jsme nehráli

David Dvořáček | Foto: bkboleslav.cz

První a rovnou vítězný. David Dvořáček se na svůj úvodní extraligový gól v této sezoně načekal. Ale přišel právě včas. Ve středočeském derby proti Kladnu poslal hostující tým z Mladé Boleslavi do vedení 3:1. Jeho branka nakonec byla rozhodující, Bruslařský klub totiž porazil rivala poměrem 4:2, Rytíři tak poprvé na domácím ledě nebodovali.

Kladno ve svém svatostánku dosud ztratilo pouze jednou, s Karlovými Vary na začátku října prohrálo po prodloužení. Poprvé tak na domácí půdě bylo kompletně vyloupeno, a to v pikantním tabulkovém souboji s Mladou Boleslaví. „Přiznám se, že jsem tuhle informaci nevěděl. Jsme moc rádi, že jsme výhru vybojovali. Bylo to těžké utkání, nehráli jsme moc dobře. Byli jsme ale obětaví, zvládli jsme oslabení a ukázali jsme, že jsme tým,“ sděluje David Dvořáček po výhře 4:2.

Utkání středočeských rivalů se lámalo především ve druhé třetině. „Dali jsme v ní dva rychlé góly, díky kterým jsme tuhle část vyhráli. Myslím si ale, že jinak tahle dvacetiminutovka nebyla z naší strany optimální,“ zdůrazňuje útočník.

Právě Dvořáček se postaral o třetí boleslavskou trefu, která nakonec byla rozhodující. Od druhé branky ji přitom dělilo pouhých 23 vteřin. „Byl to důležitý okamžik. Podařilo se nám rychle navázat na druhý gól. Odskočili jsme Kladnu, a to byl ve finále rozhodující moment zápasu,“ zamýšlí se.

„Hrajeme uvolněně. Je to změna oproti minulému roku."

Zároveň to pro křídelníka Bruslařského klubu byl první gól v letošním ročníku. „Konečně jsem se trefil, spadlo to ze mě. Už v minulých zápasech jsem měl tutovky, které jsem spálil. Mohl jsem dát ještě jeden gól, puk se mi ale nějak zvláštně kutálel. Naštěstí jsme zápas zvládli dohrát do konce, jinak bych si tuhle neproměněnou situaci vyčítal,“ poukazuje Dvořáček šanci z 52. minuty zápasu.

Mladá Boleslav má aktuálně po dvanácti odehraných duelech na kontě 24 bodů. Tolik jich měla v loňském ročníku až po Vánocích. „Hrajeme uvolněně. Je to změna oproti minulému roku. Loňská sezona nebyla dobrá, s výsledky jsme se prali hlavně psychicky. Nechytli jsme úvod a postupně se vše nabalovalo. Bojovali jsme sami se sebou,“ popisuje 32letý forvard s vědomím, že je momentálně situace odlišná.

„Letos jsme začali dobře, zatím sbíráme body. V kabině je skvělá atmosféra, těšíme se na tréninky i na stadion, je to najednou lepší,“ těší Dvořáčka, že se spoluhráči dokáží vyhrávat zápasy, do kterých nevstoupí nejlépe.

„V každém utkání ukazujeme týmový výkon, kdy leháme do střel. Bojujeme jeden za druhého. A samozřejmě Dominik Furch v bráně je skvělý.“

Bojovnost je podle něj klíčem k úspěchu. Vždyť Bruslařský klub zvítězil v sedmi zápasech z osmi, v nichž inkasoval jako první. „V každém utkání ukazujeme týmový výkon, kdy leháme do střel. Bojujeme jeden za druhého. A samozřejmě Dominik Furch v bráně je skvělý,“ míní.

Momentálně tak Mladé Boleslavi náleží v průběžné extraligové tabulce třetí příčka. „Chceme zůstat nohama na zemi a pracovat na sto procent. Věříme, že když budeme obětaví a budeme hrát jako jeden tým, bude to tak šlapat dál,“ doufá útočník.  

V úterý čeká Bruslaře předehrávka 30. extraligového kola v Pardubicích. „Bude to těžká prověrka. Doufám, že si nějaký bodík odvezeme,“ burcuje Dvořáček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz