TOP 5 posil Litvínova? Přicházejí mistři ze tří zemí

Z hokejové Popelky se stává štika ligy. Hvězdný Ondřej Kaše k sobě přes léto dostal výraznou podporu v čele se švédským internacionálem Fiipem Sandbergem. A pokud začnou rozvíjet svůj potenciál Matěj Pekař s Maximem Čajkovičem, můžou se dít věci...

František Gajdoš (O, 23 let)

Minulá sezona: Nitra, SVK (67 zápasů, 6+25)

S Nitrou na jaře získal slovenský titul, on sám na něm měl výrazný podíl: v základní části šlo o nejproduktivnějšího beka v mužstvu a v play off přidal dalších jedenáct bodů. Ročník si navíc prodloužil na mistrovství světa, kde ve své kariéře startoval už podruhé. Přesun do Česka je tedy logickou volbou, ve třiadvaceti letech je pro Litvínov především investicí do budoucna. Ale vzhledem k tomu, že po odchodu Janise Jakse stále Verva nenašla adekvátní náhradu, je možné, že Gajdoš okamžitě dostane prostor na přesilovce.

Adam Polášek (O, 33 let)

Minulá sezona: Třinec (64 zápasů, 2+6)

Loni touto dobou podepsal s Třincem, i když si byl vědomý, že možná skončí na jeho farmě ve Frýdku-Místku. U borce s Poláškovým renomé (vydělával si v KHL a zahrál si na olympiádě) šlo o nezvyklé rozhodnutí. Risk mu ale vyšel, kolotoč se totiž zastavil na políčku jackpot. U Ocelářů odehrál kompletní sezonu a při zlatém play off, kdy se zranili klíčoví beci Jakub Jeřábek s Martinem Marinčinem, jeho role ještě vzrostla. Stejně tak vyletěly Poláškovy akcie, v létě o něj byl zájem z několika stran: chvíli se mluvilo o Karlových Varech, nakonec si plácl s Litvínovem.

Filip Sandberg (Ú, 30 let)

Minulá sezona: Skellefteå, SWE (66 zápasů, 15+14)

Česká nejvyšší soutěž získává u evropských hráčů čím dál větší prestiž, důkazem budiž litvínovská dohoda s drobným forvardem Sandbergem. Nejde rozhodně o vyčpělého Seveřana, který by si nedokázal najít patřičné uplatnění v domácí soutěži. Naopak, vždyť na jaře se Skellefteou získal titul. Dlouhodobě pak v tamější SHL sbíral okolo 25 bodů za základní část, v životopise se rovněž chlubí starty za švédskou reprezentaci či v zámořské AHL. Stále je navíc v ideálním hokejovém věku. 

Maxim Čajkovič (Ú, 23 let)

Minulá sezona: Iowa a Wheeling, ECHL (33 zápasů, 12+10)

Je duben 2018. Maxim Čajkovič na mistrovství světa do osmnácti let udivuje svět, coby underage hráč nasbírá jedenáct bodů v pěti duelech. Produktivnější je jenom jakýsi Jack Hughes... Střih. Místo velké kariéry, která se Čajkovičovi v dorostu předpovídala, zakončuje sezonu 2023/2024 na farmě v ECHL a ve třinácti utkáních za Wheeling ani jednou neskóruje. Sen o NHL je hodně vzdálený, Čajkovič bude doufat, že naplno prorazí v Evropě. 

Matěj Pekař (Ú, 24 let)

Minulá sezona: Hartford, AHL (20 zápasů, 0+7)

Na zmíněném MS U18 si kromě Čajkoviče zahrál i Pekař. Také on zanechal v ruském Čeljabinsku dojem, ve čtvrtfinále se podílel na šokujícím vyřazení Kanady a kromě solidní produktivity bavil agresivní hrou plnou hitů i provokací. Vysloužil si za to přízvisko krysa. Pekařova následná zámořská kariéra byla sice výrazně povedenější než ta Čajkovičova, neustálé pendlování mezi AHL a ECHL ale prostě není pro krátkou hokejovou kariéru udržitelná cesta. Pakt s Litvínovem dává smysl, společně si můžou pomoct a prohnat i trio extraligových gigantů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz