Třinec padl, v Plzni ho sestřelil bleskovým hattrickem Ján Sýkora!

13. listopadu 2014, 8:00

Lucie Mužíková

Stará otřepaná fráze o dobře metoucím novém koštěti se zase jednou potvrdila. V Plzni před týdnem obměnili trenérský tým a kýžený impuls se dostavil. Indiáni dokázali před vlastními fanoušky porazit favorizovaný Třinec a vyhrát 5:2. Nejčitelnější podpis má pod třemi body hattrick slovenského útočníka Jána Sýkory.

Výhra indiánů se rozhodně nerodila lehce. V pohodě hrající lídr z Třince přestřílel domácí hned v první třetině v poměru 14:4 a ti jen díky výbornému Machovskému odcházeli do kabin za stavu 1:1. „Do zápasu jsme vstupovali s tím, že jsme chtěli předvést dobrý kolektivní výkon. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, což se v první třetině potvrdilo. Ta z naší strany nebyla úplně nejlepší,“ přiznal po zápase Pavel Kašpařík, který po zranění odehrál třetí duel. „Bylo znát, že jsme trochu nervózní. Ale od druhé části se náš výkon zlepšoval a ve třetí gradoval. Je skvělé, že jsme v každé třetině hráli lépe a lépe,“ dodal.

Druhá plzeňská lajna vstřelila čtyři z pěti gólů svého týmu. Ten první si připsal krátce po polovině utkání právě Kašpařík. „Výbornou práci odvedli moji spoluhráči. Lvíček (Jakub Lev, pozn. red.) se odvážně pustil mezi Třinecké a ti udělali trochu chybu, že všichni hráči šli na něj,“ popisoval střelec svou trefu. „Puk vypadl na mě a byl to takový šťastný gól, protože střelu tečoval obránce a gólman už nemohl zareagovat.“

Pak už přišly tři hvězdné chvilky Jána Sýkory. Poté, co se Slezané znovu dokázali brankově dotáhnout, vystihl slovenský reprezentant rozehrávku soupeře a pláchl do souboje tváří v tvář s Hamerlíkem. „Viděl jsem, že má gólman vyrážečku dole, tak jsem puk jednoduše zvedl nahoru,“ popisoval.

Při komentování své druhé trefy stejně jako Kašpařík ocenil přínos Jakuba Lva. „Vyměnili jsme si puk v rohu a využili toho, že Třinec naše hráče zdvojoval. Kubovi se podařilo přehodit puk na mě a díky tomu, že Kašpi výborně clonil gólmanovi, který neviděl vůbec nic, jsem mohl střílet do odkryté části branky,“ vyzdvihl práci celé druhé lajny čtyřiadvacetiletý útočník.

Jeho třetí branka pak padla do odkryté klece, když Oceláři odvolali gólmana. Jenže předtím si Sýkora prožil dvě minuty hrůzy na trestné lavici. „Upřímně bych vyměnil třetí trefu za to, abych nebyl vyloučený. Na trestné jsem se modlil, abych to klukům nezkomplikoval,“ přiznal.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz