• Tipsport extraliga
  • 20.11.2004 17:00
  • 24. kolo

Litvínov i bez kapitána Reichla pokořil Slavii

20. listopadu 2004, 18:18

hokej.cz redakce

Kromě Reichla chyběli domácím také nemocní Kůrka a Gombár, takže se na postu útočníka objevil vedle obránce Kloboučka také další zadák Poživil.

V první třetině měli ze začátku hosté o něco více ze hry a pilně zaměstnávali domácí gólmana Jarinu, ale potom se hra vyrovnala. Třebaže oba celky pokračovaly v poměrně vysokém tempu, branka nepadla.

Hned v úvodu druhé části se blýskl Ručinský, ocitl se sám před brankářem Fraňkem, ale mířil těsně vedle. Vzápětí byl před brankou Slavie Hübl, Franěk byl však znovu pozorný. Do třetice střílel Šlégr po akci Zálešáka s Ručinským, ale opět jenom do gólmana.

Ujala se až akce, při níž si najel mezi kruhy obránce Ťupa a švihem do horního růžku otevřel skóre zápasu. Zanedlouho chemici vedli už 2:0, když se dvě sekundy před návratem vyloučeného Dudy nadvakrát prosadil Trávníček, který stál zcela osamocený před Fraňkem.

V polovině utkání se po skrumáži u branky Slavie do sebe rázně pustili Šlégr s Žabkou a oba obdrželi trest na dvě plus dvě minuty. Těsně před sirénou na sebe opět upozornil Ručinský, který ujel v oslabení, ale nedal. Následně chyboval v rozehrávce slávista Žabka, ale Lukáš Havel, který se zmocnil kotouče, příležitost nevyužil.

Nástup do posledního dějství měli lepší domácí: jejich náskok už po 41 sekundách zvýšil Ručinský, který získal kotouč a bekhendovou střelou překonal Fraňka. Po čtyřech minutách se potom dostali ke slovu i hosté, když Duda tečoval střelu Vašíčka a puk skončil za Jarinovými zády.

Sedm minut před koncem hrála Slavia přesilovku, příležitost ke snížení však prohospodařila. Navíc dvakrát mohla dokonce inkasovat, když Balázs dvakrát vystihl rozehrávku soupeře na modré čáře. Při druhém brejku a střele Trávníčka zachránila Fraňka horní tyčka.

Závěr už potom patřil Litvínovským, kteří mohli při akci Ručinského se Zálešákem přidat ještě čtvrtý gól. Franěk ale jejich úmysl vystihl a nebezpečí zlikvidoval.

Ohlasy trenérů po utkání:

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Děkuji týmu, že rychle zapomněl na Liberec a odehrál vynikající zápas. Naše nasazení a bruslení bylo takové, že jsme měli na to uhrát i výsledek 2:0. Třetí branka už byla jenom pojistka."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "S výsledkem samozřejmě spokojeni nejsme. Nepovedla se nám hlavně druhá třetina, kdy jsme dvakrát inkasovali. Třetí branka asi byla rozhodující, sice jsme snížili, ale pak už jsme se k ničemu nedostali."

Výsledek předehrávky 24. kola Tipsport extraligy:

Chemopetrol Litvínov - Slavia Praha 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
28. Ťupa (L. Havel, Kubinčák), 30. Trávníček (Hranáč, Balázs), 41. Ručinský (Branda, Šlégr) - 45. Duda (Vašíček).
Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 3490.

Sestavy:
Litvínov:
Jarina - Šlégr, Škoula, Kroupa, Skuhrovec, Hranáč, Ťupa - Zálešák, Branda, Ručinský - Trávníček, Hübl, Balázs - L. Havel, Kubinčák, Skelnička - Poživil, Dunlop, Klobouček. Trenéři: Beránek a Jeřábek.
Slavia Praha: Franěk - Žabka, Kadlec, J. Novák, Klouček, Graňák, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Sup - Vlasák, Stümpel, Pálffy - Antoš, Vašíček, Duda - Dlouhý, P. Martinec, M. Kopecký - Tomica. Trenéři: Růžička a Weissmann.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz