• Tipsport extraliga
  • 18.2.2005 17:30
  • 48. kolo

Skvělá třetí třetina přinesla Plzni důležitou výhru nad Vsetínem

18. února 2005, 20:47

ČTK

Hosté, kteří nastoupili s pěti juniory v sestavě, zahájili utkání bez respektu a narušovali domácím rozehrávku až v hloubi své útočné třetiny. Přesto domácí ve 12. minutě otevřeli skóre, poté co Trnkovo nahození od modré čáry prosvištělo chumlem hráčů až do sítě. Hosté se po obdržené brance rychle oklepali a domácí gólman Pejchar jen s obtížemi vykopl levým betonem Vakovu bombu.

Dobře se pohybující domácí hráči poté uzamkli hosty v jejich obranné třetině a od pohromy je zachránil jen pozorný Žigárdy, kterého nepřekonali zblízka Paroulek a za chvíli ani Andrašovský. Pak se nechal zbytečně vyloučit střelec úvodního gólu Trnka a hosté svou přesilovku využili, když Hrabalovu střelu dorazil do branky Korotvička. Nerozhodný stav pak vydržel až do konce první třetiny, protože Moravcovu střelu skvěle vyrazil Žigárdy.

Druhé dějství vinou osmi menších trestů ztratilo na plynulosti. V polovině utkání domácí po pěti nevyužitých přesilovkách zužitkovali až tu pět na tři a strhli tak vedení na svou stranu. Martin Straka totiž našel na modré čáře Cartelliho, který trefil mezeru mezi Žigárdyho betony. Gólovou šanci měl vzápětí na holi i hostující Vak, Pejchar však jeho střelu švihem z mezikruží chytil. Na druhé straně se zase předvedl Žigárdy, když vyrazil přesilovkový pokus Michala Straky z bezprostřední blízkosti.

Na začátku třetí třetiny hostující gólman nejprve chytil nebezpečný pokus Martina Straky, za chvíli ale kapituloval po střele Michala Straky do levého horního rohu branky. Za 90 sekund ale hosté znovu snížili na rozdíl jediné trefy, a to po přesné teči Dubce. Při přesilové hře při vyloučení hostujícího Horáka zaznamenal čtvrtý uklidňující gól Plzně znovu Michal Straka a domácí už pak závěr utkání změnili v exhibici, když přidali ještě dvě branky. Nejprve skóroval Adamský a poté dokonce v oslabení dokončil Pospíšil Moravcovu akci.

Ohlasy trenérů po utkání:

Ivan Vlček (Plzeň): "Měli jsme před utkáním obavy a ty se vyplnily. Hosté bojovali a dobře bruslili a my jsme měli problémy. Naštěstí nakonec rozhodla větší zkušenost a kvalita našich hráčů a ve třetí třetině jsme rozhodli. Velkou část utkání nám svazovala nohy nervozita, plynoucí z důležitosti souboje. Martin Straka ve třetí třetině odstoupil kvůli nataženým tříslům. Závažnost jeho zranění ukáže až vyšetření."

Antonín Stavjaňa (Vsetín): "Já musím dnes mužstvo pochválit za to, že ve druhé třetině hrálo výborně. Možná to bylo způsobeno nervozitou domácích hráčů. Bohužel nakonec rozhodli individuální chyby našich nezkušených hráčů."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz