• 1. liga
  • 30.11.2005 18:00
  • 27. kolo

Premiérová kanonáda Medvědů

30. listopadu 2005, 21:27

Miloslav Růžička

Začátek zápasu sice patřil hostům, kteří si vypracovali jednu velice dobrou šanci, jenže pak Medvědi ovládli dění na ledě a třemi góly odpor Prostějova zlomili. První trefu za záda Vlastimila Lakosila obstaral Radek Křesťan v polovině 4. minuty. Úspěšný střelec dorazil do branky sraženou ránu Filipa Vaněčka od modré čáry – 1:0. To bylo v přesilové hře. Za 56 vteřin vypálil opět od modré bek Bořek Sláma a Ladislav Vlček stál ve správný okamžik na správném místě a puk tečoval do pravého horního růžku bezmocného Lakosila – 2:0. Prostějovští vzápětí nevyužili dvě přesilové hry, při kterých byli ve střelbě hodně impotentní. Aktivní Medvědi je za to okamžitě potrestali. Na začátku 13. minuty totiž Petr Přeučil yvužil dokonalou nahrávku Františka Bakrlíka od mantinelu a trefil se přesně mezi Lakosilovy betony – 3:0. V útoku velice bezradní Hanáci promarnili jen za prvních dvacet minut hry pět početních výhod a mohlo s nimi být ještě hůře, kdyby dělovku Petra Horčičky minutu před první sirénou nevytěsnil Lakosil s problémy vedle branky.

Druhou dvacetiminutovku začali daleko lépe hosté, kteří přitlačili Medvědy do jejich obranné třetiny a vytvářeli si i šance. Po 88 vteřinách hry se po obléhání berounské branky nejlépe orientoval Lubor Dibelka, který dorazil do branky odražený puk – 3:1. Beroun byl inkasovaným gólem na několik minut zaskočen, hráči se pomaleji dostávali do tempa. Po akci Petra Šinágla adresoval Radek Křesťan nahrávku před prázdnou branku, ale nikdo z jeho spoluhráčů na ni nezareagoval. Úspěšný nebyl ani Petr Přeučil, který se dostal k Lakosilem vyraženému puku po ráně Milana Budi. Až ve 36. minutě se Medvědi dočkali. To si Ladislav Gengel všiml úplně volného Martina Tvrzníka, ten si v klidu počkal a pak namířil přesně do levého horního rohu ze dvou metrů – 4:1. Ale ani berounský gólman Michal Valent nebyl bez práce. Minutu před druhou přestávkou zlikvidoval vynikající možnost Vladimíra Kameše.

V posledním dějstvím pokračovala série vyloučených na obou stranách, sudí Polák nastolil nový, moderní posuzovací metr a tak se v pěti hráčích na obou stranách mnoho nehrálo. Hosté mohli zápas zdramatizovat, když berounský Milan Buďa dostal sedmiminutový trest, který ještě za chvíli „vyšperkoval“ Michal Dragoun a Prostějovu se tak naskytla obrovská možnost dostat se zpátky do zápasu. Jenže Hanáci během této výhody vystřelili pouze jednou na branku Medvědů a ti je za to v závěru utkání po zásluze potrestali. Nejdříve ovšem promáchl před úplně prázdnou brankou Radek Křesťan, ale o pár chvilek později se už trefil zcela volný obránce Filip Vaněček – 5:1. V další minutě se protáhl prostějovskou obranou Rok Pajič a jeho rána zasvištěla do sítě pošesté – 6:1. Nepozornost Medvědů pak ztrestal gólem při vlastním oslabení Jiří Řípa, jenže domácí už další komplikace nepřipustili a zaslouženě dovedli zápas do vítězného konce.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Vojta (Beroun): Odehráli jsme dnes asi náš letošní nejlepší zápas a naprosto zaslouženě jsme vyhráli. Snad jsme se také už konečně probudili ve střelbě a bude nám to tam padat jako v tomto zápase.

Jaroslav Beck (Prostějov): Hráli jsme dnes katastrofálně. Hráli jsme v kombinované sestavě a v tomto složení budeme mít v první lize určitě problémy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz