• Tipsport extraliga
  • 29.1.2012 15:00
  • 44. kolo

Jedenáctý Litvínov bitvu na ledě dvanácté Slavie zvládl, Severočeši jasně vyhráli

29. ledna 2012, 16:34

ČTK

Litvínov byl od začátku aktivní a ve druhé minutě mohl otevřít skóre Kafan, ale nedostal se před odkrytou brankou ideálně k zakončení. Na druhé straně ohrozil Fraňka Kůrka. Pak šel pykat Tomica za vyhození puku do hlediště a čtyři vteřiny před vypršením trestu hosté získali vedení. Po Frolíkově střele nedokázal odvrátil v brankovišti puk Dresler a Hujsa jej dotlačil do branky.

Vzápětí pálil mimo Kůrka a v deváté minutě se opět radoval Litvínov. Slavisté ztratili puk ve středním pásmu, Lukeš našel volného Hübla a trefil se pod horní tyč Furchovy branky. Při Kubátovu vyloučení pak nestihl před odkrytou brankou zakončit slávista Vondrka, když před ním odpálil kotouč Kousalík. Další šanci na snížení nevyužil Pospíšil, který na Fraňka nevyzrál bekhendovým zakončením.

Slavia se v úvodu druhého dějství neprosadila při Brejčákovu trestu, pak vyvinula tlak, ale Micka zblízka ani Jaškin z mezikruží bývalého slávistického gólmana nepřekonali. Při Kubátovu pobytu na trestné lavici mohl dokonce zvýšit náskok Severočechů osamocený Hanzl, ale Furch svůj tým podržel.

Klíčový okamžik se odehrál v 30. minutě, kdy pykal opět za vyhození puku do hlediště Roth. Do úniku se dostali Sklenář s Vladimírem Růžičkou mladším, jehož střelu ale Franěk vykryl a Litvínov udeřil v přečíslení z brejku, který zakončil úspěšně Ručinský.

Slavii se nedařilo, při dalším trestu Brejčáka se ocitl sám před Fraňkem Alinč, ale litvínovský gólman držel čistý štít. Slavia ze své snahy vytěžila branku v čase 40:37 po bleskově využité přesilovce, když se prosadil Vondrka. Litvínov ale vylepšil skóre ještě třetí a čtvrtou využitou přesilovkou, když skórovali Ručinský a Hanzl.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Nám utekl už poněkolikáté začátek, soupeř byl aktivnější. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, vynutili jsme si řadu našich přesilovek, bohužel jsme tam ty šance, které jsme měli, nedali. Naopak soupeři jsme nabídli svými chybami i nějaké vyloučení a dnešní zápas byl asi o přesilovkách. Litvínov z nich dal čtyři góly a zaslouženě vyhrál."

Viktor Lukeš (HC VERVA Litvínov): "Přijeli jsme sem dneska vyhrát s tím cílem, že nebudeme bránit. Poslední zápasy jsme chtěli vycházet ze zajištěné obrany a to se nám nedařilo, prohrávali jsme a hráli až třetí třetinu, kdy už bylo rozhodnuto. V dnešním zápase byl náš cíl hrát aktivně a nevycházet jen ze zajištěné obrany. Je tu malé hřiště. Čekali jsme to samé od domácích. První třetina byla o spoustě šancí na jedné i na druhé straně, nás podržel Petr Franěk. Podařilo se nám jít do vedení. Zlomový okamžik byl ve druhé třetině, v které jsme hráli spoustu času v oslabení. Pak jsme hráli jednu přesilovku my, ujeli nám z toho dva hráči, jeli sami na Petra Fraňka, nedali a z protiútoku jsme přidali my třetí gól."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz