• Česká pojišťovna play off
  • 9.3.2012 18:00
  • Čtvrtfinále 2. kolo
  • stav série 1:1
2 : 3
konec po s.n. 1:0, 1:2, 0:0 - 0:1

Vítkovice srovnaly s Pardubicemi krok, napínavou bitvu rozhodl v nájezdech Ujčík

9. března 2012, 20:37

ČTK

Vítkovice se musely obejít oproti čtvrtečnímu úvodnímu duelu bez své brankářské jedničky Málka i beka Kudělky, takže v brance nastoupil od začátku Šindelář a v obraně naskočil Sedlák. Hned v úvodní minutě podržel svůj tým domácí gólman Růžička, když kryl Húževkovu šanci. Potom ale příležitosti na obou stranách chyběly.

Hosté se ubránili i při trestu Tomáše Káni, v desáté minutě pak minul branku Cetkovský, který zamířil mimo poté, co pokračovala akce po jeho ataku Sedláka, který zůstal ležet v rohu kluziště. V 15. minutě šli pykat zároveň vítkovičtí beci Trnka a Ovčačík a Pardubice po 69 vteřinách přesilovku pěti proti třem využily, když se vleže prosadil kapitán Koukal.

Druhé dějství přineslo už více šancí i branek. Nejdříve se dostal do úniku pardubický útočník Kolář, ale Šindeláře nepřekonal. Ve 23. minutě na druhé straně vysunul Burger Ujčíka, který pohotově otočkou převzal puk na modré čáře a střelou na vyrážečku nejlepší kanonýr v historii play off vyrovnal. Do vedení se vrátili domácí ve 30. minutě ve vlastním oslabení, když přečíslili soupeře a po Rákosově přihrávce skóroval stejně jako ve čtvrtečním utkání Zohorna.

Vyrovnat mohl Burger, jehož dorážku zachraňoval za překonaným Růžičkou Starý. Ve 34. minutě pomohla hostům po Havířově tečované střele tyč. Vítkovice stihly smazat ztrátu 41 vteřin před koncem druhé části, když obránce Kolář ztratil při hře čtyř proti čtyřem puk za vlastní brankou, Ovčačíka ještě vychytal Růžička, ale na dorážku Jana Káni už nestačil.

V úvodu třetí třetiny se hosté ubránili při Ovčačíkově trestu a ve 44. minutě ujel Cetkovský, ale Šindelář opět svůj tým podržel. Další šanci měli domácí při svém oslabení, kdy opět přečíslili Ostravany, ale po přihrávce útočníka Koláře nezamířil přesně Koukal. Do dalších šancí už oba týmy soupeře nepustily a muselo se prodlužovat.

Na konci nastavení mohl rozhodnout útočník Kolář, ale zblízka trefil Šindeláře. Na nájezdy nastoupil místo domácího Růžičky Salfický, který kryl pokus Šedivého, ale Ujčík i Burger jej překonali. Na straně domácích neuspěli Koukal ani útočník Kolář.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Hynek (Pardubice): "Bylo to kvalitní utkání, hodně fyzický hokej. V rovnovážném stavu pět na pět jsme se těžko prosazovali do obrany soupeře. O vítězství jsme se dneska připravili tím, že jsme nedokázali zrealizovat naše gólové šance, ať už to byly nájezdy, trefili jsme taky tyčku. Chyběl větší tlak do branky a penalty jsou vždycky loterie. Dneska se to přiklonilo k soupeři, musíme zabrat v dalším zápase ve Vítkovicích."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Bylo to vyrovnané utkání, kdy my jsme zlepšili obrannou hru, snížili jsme počet vyloučených a v závěru jsme měli lepší střelce než soupeř. Proto si vezeme jedno vítězství. Roman Málek nechytal poslední zápasy v závěru základní části, v posledním s Třincem chytal jen proto, že Filip Šindelář měl teplotu. To jeho zranění (třísla) je někdy horší a někdy lepší, teď se stav zhoršil. Uvidíme v sobotu a v neděli, jak bude účinná léčba. Pokud to půjde a bude cítit, že týmu pomůže, tak bude chtít chytat. Zkusí to v pondělí na rozbruslení a uvidí se. Šindelář podal skvělý výkon; nejenže chytil nájezdy v závěru, ale i dva v průběhu zápasu a další šance. Má velký podíl na dnešním vítězství."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz