• Česká pojišťovna play off
  • 16.3.2012 18:10
  • Čtvrtfinále 5. kolo
  • stav série 4:1

Liberec i počtvrté přetlačil České Budějovice a zajistil si postup do semifinále

16. března 2012, 20:06

ČTK

Trenér hostů Výborný výrazně pozměnil složení útočných formací, produktivitě jeho týmu v úvodu zápasu to ale nepomohlo. Již v první minutě se mohli dostat Tygři do vedení, Vantuchova střela ale skončila jen na tyči. Do další šance se při Kuchejdově vyloučení dostal Trončinský, ale ujala se až další střela kapitána Nedvěda. Severočeši tak již ve třetí minutě vedli.

A s Českými Budějovicemi mohlo být hůře. Kudrnova bekhendová střela ale skončila vedle Kovářovy branky. Poté ale byli domácí třikrát za sebou vyloučeni a Jihočeši měli šanci vyrovnat. Přesilové hry ale sehráli špatně a Pinc, který se opět vrátil do branky Liberce, moc složité práce neměl. Při jedné z početních výhod naopak dvakrát nebezpečně zahrozil Urban.

Přesilové hry určovaly i ráz druhé třetiny. Dvojice rozhodčích Hodek, Homola totiž vylučovala úzkostlivě a často. Vyrovnávací branka Ptáčka však přišla při vyrovnaném počtu hráčů na ledě, i když Trončinského trest skončil jen tři sekundy před ní.

Vedení zpět na stranu Liberce mohl vrátit Urban, Kovář si ale s jeho pokusy se štěstím poradil. O pár sekund později se ale prosadil Špaček, Urban však měl na jeho brance velký podíl. Třetí gól mohli přidat Bartovič nebo Kudrna, ale neuspěli stejně jako na druhé straně v samostatném úniku Mertl.

Hned na začátku třetí části měli gólové šance domácí Nedvěd a hostující Červený, ani jeden se však střelecky neprosadil a hra se následně "zklidnila". Ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Čekání na gól, který by rozhodl o postupu Liberce nebo vrátil České Budějovice do hry, ukončil kapitán Tygrů Nedvěd, který v 54. minutě dorazil za Kovářova záda Čakajíkovu střelu. Nic na výsledku nezměnila ani závěrečná power play, při které se předvedl Pinc. Lapačkou zlikvidoval velkou šanci Langhammera.

Hlasy trenérů po utkání:

Filip Pešán (Liberec): "Celou sérii rozhodly malinké věci a my jsme v nich nebyly lepší, ale šťastnější. Důležité bylo, že jsme uhráli výsledky venku, a dnešní zápas byl celý obraz série. Rozhodla lehkost Petra Nedvěda, který byl největší osobností série a byl na naší straně. Proto jsme sérii vyhráli."

František Výborný (České Budějovice): "Celou sérii rozhodlo lepší proměňování šancí. Například u nás jich bylo méně, dvě tři čtyři vyložené a Liberec je dal, zatímco my ne. I kvůli tomu jsme neudělali minimálně jedno utkání doma, v Liberci jsme hráli velmi dobře. Vytvořili jsme si tu i dost šancí, ale když je neproměníme, tak na úspěch pomýšlet nemůžeme. Je škoda, že jsme sérii nedostali do šestého utkání. Liberec stály zápasy hodně sil a bylo to hratelné."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz